Palveluseteli / Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys

 

Kun ostat palveluita kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Saat vähennyksen tavanomaisesta hoiva- ja hoitotyöstä, kotitalous-, kunnossapito- ja perusparannustyöstä sekä tietotekniikkalaitteiden asennuksesta ja neuvontapalvelusta.

Kalenterivuosikohtainen omavastuuosuus on 100€ ja enimmäismäärä 2400€/hlö.

Lisätietoa verohallinnon sivuilta:

kotitalousvähennys
kotitalousvähennys siivous- ja kotitaloustöistä
kotitalousvähennys hoito- ja hoivatyöstä

 

Kotitalousvähennyksen määrä

 

Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista. Kotitalousvähennyksenä voit vuonna 2017 vähentää 50 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta tai 20 prosenttia maksamastasi palkasta sekä palkan sivukulut.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2017 on 2 400 euroa vuodessa. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos vuonna 2017 yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 000 euroa [(5 000 x 50 %) - 100) = 2400 euroa].

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi vuonna 2017 saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

 

Palveluseteli
 

Kemin kaupungin palvelusetelit kotihoitoon ja veteraanien hoitoon.

Hennan Hoiva ja Kotiapu tmi  on Kemin kaupungin auktorisoitu palveluseteli-palveluntuottaja !

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää palveluistamme. 

Lisätietoa palvelusetelistä tästä.

Teemme veloituksetta arviokäynnin luonanne  ja tarvittaessa erillisen laskelman verottajalle sekä avustamme palveluseteliasioissa.

Ota tästä yhteyttä.

 

Terveisin

Henna Varis

 

 

 

Hennan Hoiva ja Kotiapu - Täyden Palvelun Hoivaa - soita 044 527 2949